ljepsa koza

Ako želite ljepšu kožu, liječnici kažu da jedete više OVIH namirnica

Nije samo urbani mit: način prehrane zaista jako utječe na izgled naše kože.

Znamo da ljepota dolazi iznutra, a isto pravilo vrijedi i kad govorimo o izgledu naše kože. Baš poput rafiniranih ugljikohidrata i umjetna sladila i šećeri mogu biti razlog zašto nam se neočekivano javljaju prištići. S druge strane, zdrave masnoće i namirnice bogate vodom pružit će koži neizbježan sjaj.

Nutricionisti i doktori tako se slažu oko jednog – ono što jedemo može utjecati na ravnotežu hormona, uzrokovati akne i stvoriti upale koje su povezane sa starenjem kože. Ove tri namirnice doktori predlažu da svakako što češće uvrstimo u prehranu jer su razlog za sjajnu, mladoliku i meku kožu:

AVOKADO

Avokado se nalazi na baš svakoj listi namirnica za zdravu kožu, kosu, nokte,… Razlog su zdrave masnoće od kojih je sastavljen, a čine našu kožu hidratiziranom, sklonijoj apsorpciji vitamina i minerala koji su joj nužno potrebni.

MASLINOVO ULJE

S obzirom na to da žene danas nanose maslinovo ulje direktno na kožu, ne čudi nas da je upravo ova namirnica odgovorna za zdrav i lijep izgled kože. Ulje je bogato antioksidantima, vitaminom E i polifenolima koji neutraliziraju slobodne radikale odgovorne za oštećenja na koži.

NARANČE

Ovo citrusno voće bogato je vodom te rehidrira i obnavlja stanice kože više od iti jednog drugog voća. Naranča je odličan izvor vitamina C, koji je odgovoran za proizvodnju ključnog sastojka kože – kolagena.

Autor/Photo by: budiin.hr

Share this Post