6 savjeta za ublažavanje svrbeža uzrkovanog brijanjem

6 savjeta za ublažavanje svrbeža uzrkovanog brijanjem

Sasvim je normalna pojava da nas koža nakon brijanja svrbi. na sreću radi se o pojavi koju je lako tretirati i spriječiti. čest razlog zbog kojeg nas koža svrbi je jer je suha ili jer su je iziritirali brijanje i različiti proizvodi. No, koža nam može biti glatka bez da imamo potrebu češkati je nakon svakog brijanja s vrlo jednostavnom njegom.

Naime, visoki udio alkohola u gelu ili kremi za brijanje može uzrokovati suhu kožu, svrbež, osjećaj pretjerane zategnutosti ili crvenilo. Onda je najbolje odabrati proizvode koji sadrže vrlo mali udio alkohola ili ga uopće nemaju.

Također, potražite proizvode koji u sebi imaju sastojke poput aloe vere, prirodnih ulja, vitamina E i glicerina.

Naravno, ono što uzrokuje reakciju jednoj osobi ne mora nužno biti uzrok reakcije druge osobe. Stoga obratite pozornost na sljedeće stavke ako želite ublažiti svrbež nakon brijanja.

  1. ZAMIJENITE VRUĆU VODU TOPLOM

Svi mi obožavamo kupke i tuširanja vrućom vodom, međutim vruća voda isušuje vlagu iz tijela. Umjesto toga radije koristite toplu vodu.

  1. KORISTITE BLAGE DEZODORANSE

Jaki proizvodi koji se bore protiv bakterija mogu skinuti vlagu s kože. Dobri izbori uključuju njegujuće dezodoranse koji koriste prirodna i esencijalna ulja kako bi spriječili širenje neugodnih mirisa. Dezodoransi s kremastim bazama imaju sastojke koji hidratiziraju te znaju biti nježniji od vodenastih roll-on dezodoransa i onih u spreju, u kojima je alkohol često prvi sastojak.

  1. NANOSITE ALOE VERA GEL

Odmah ublažuje, smiruje i njeguje kožu. Najbolje je koristiti prirodni aloe vera gel, a ako ga kupujete u drogeriji pripazite na to da gel stvarno sadrži aloe veru, a ne samo zelenu boju.

  1. PRIMIJENITE HIDROKORTIZON KREMU

Osim aloe vere, ova opcija je isto tako vrlo dostupna te odgovara većini ljudi. Samo prije upotrebe trebate dobro pročitati upute.

  1. IZBJEGAVAJTE BAZENE, JACUZZI I DIREKTNU SUNČEVU SVJETLOST

Visok udio klora u bazenima i jacuzzijima, kao i visoke temperature nisu prijatelji našoj koži. Pretjerano sunčanje može izazvati suhu i ispucalu kožu koja jako svrbi.

  1. (NE)NOŠENJE ODREĐENE ODJEĆE

Dlake pružaju jednu vrstu zaštite. Kada se uklone koža je podložnija trenju od odjeće koja je previše uska. Tada trljanje glatke kože uz određenu odjeću ili pak trljanje bedra dok nosimo suknju bez najlonki može izazvati iritaciju kože ili osip, pogotovo kada su u pitanju visoke temperature.

Autor/Photo by: zadovoljna.dnevnik.hr

Share this Post