Sočan i hrskav: Mrvičasti kolač od kupina i badema

Divni orašasti okusi badema i sočne kupine sjajan su recept za fantastičnu sezonsku slasticu!

Pripremite jednostavnu smjesu za biskvit s mljevenim bademima i kiselim vrhnjem. Ubacite dvije šake kupina, pa pospite mrvičastom smjesom. Ubacite u pećnicu i odmorite da biste zatim uživali u najslađim okusima ljeta.

Za vrijeme stvarno vrućih dana, kolač možete poslužiti uz žlicu omiljenog sladoleda. Bolje ne može!

Za podlogu će vam trebati:

  • 120 g maslaca
  • 130 g brašna
  • 100 g mljevenih badema
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 200 g smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • 250 g kupina
  • Pola šalice kiselog vrhnja

Za mrvičasti streusel trebat će vam:

  • 100 g šećera
  • 60 g brašna
  • 50 g bademovog brašna
  • 4 žlice maslaca

Priprema:

  1. Kalup za kolač premažite s maslacem.
  2. Pomiješajte brašno, bademovo brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo u veću zdjelu.
  3. U drugoj izmiksajte maslac i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje pa miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  4. Dodajte mješavinu suhih sastojaka i kiselo vrhnje pa sve dobro pomiješajte.
  5. Streusel napravite tako da pomiješate sve sastojke i rukama ih brzinski izradite dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
  6. U kalup dodajte smjesu za kolač, ubacite kupine koje ste prethodno oprali i osušili, a na kraju pospite mrvičastom smjesom.
  7. Pecite na 180 stupnjeva oko sat vremena ili dok ne poprimi zlatnu boju.

U slast!

Autor/Photo by: Lidija Lončarić

Share this Post