Makrobiotička chefica koja je izliječila rak otkriva recept za najzdraviju juhu od mrkve

Donosimo ti nadasve uzbudljiv recept poznate makrobitičke chefice Christine Pirello za finu i šarenu juhu od mrkve, bundeve i piva. Okrepljujuća za hladnije dane, lagana za želudac i zanimljiva okusom, vrlo je brza i jednostavna za napraviti. Nabavi svježe sastojke i baci se na kuhanje!

Poznata američka chefica Christine Pirello u svojoj nedavnoj posjeti zagrebačkoj Makronovi otkrila je brojne kulinarske tajne za spravljanje makrobiotičke hrane. Ona je upravo ovim načinom prehrane pobijedila leukemiju, od koje su joj doktori rekli da će umrijeti za nekoliko mjeseci nakon dijagnoze.

Desetljeća iskustva izgradila su je u stručnjakinju za svježe sastojke, začine i prilagođavanje prehrane prirodnim potrebama tijela. Svoja saznanja sažela i u novoj kuharici Juhe i variva osmišljena posebno za nakladničku kuću Planetopija.

Muzirajuća juha od mrkve za 3-4 tanjura:

  • 1 mali crveni luk narezan na velike komade (ili ½ glavice većeg luka )
  • 1 šalica zimske bundeve narezane na kockice
  • 6-8 krupno narezanih mrkvi srednje veličine
  • 1 zrela kruška, oguljena i narezana na veće komade
  • 2 šalice nezaslađenog bademovog, rižinog ili sojinog mlijeka
  • 1 šalica izvorske ili filtrirane vode
  • 1 lovorov list
  • morska sol
  • 1 šalica gazirane vode ili piva
  • 2-3 grančice sitno narezanog peršina za ukrašavanje

    Priprema:

  • Redom slaži u lonac slojeve luka, bundeve, mrkve i kruške. Dodaj mlijeko, izvorsku vodu i lovorov list. Poklopi lonac i pusti da zavri na srednjoj vatri.
  • Smanji vatru, blago posoli pa poklopljeno polako kuhaj oko 30 minuta dok povrće ne omekša. Ponovo malo dosoli.
  • Propasiraj juhu ručnim mlincem ako ga imaš da dobiješ svilenu teksturu i smirujuću energiju ili izmiksaj u blenderu ili štapnim mikserom. Ulij pivu ili gaziranu vodu i 5-7 minuta pusti da se na laganoj vatri. Posluži toplo, ukrašeno peršinom.

Autor/Photo by: Terezija Jerković Bjelajac

Share this Post