Juha od cikle i kokosovog mlijeka

Zagrijte se juhom intenzivne ljubičaste boje, a onda se oduševite tako jednostavnim, ali punim okusima cikle. Ovo je savršena prilika da probate kokosovo mlijeko, kardamom i đumbir u okrepljujućoj kombinaciji s jesenskim povrćem i voćem.

Juha od cikle (koja nije boršč) priprema se od kokosovog mlijeka i odabranih začina. Mješavina kardamom, cimeta i đumbira daje joj toplinu dok će ju nekoliko kapi narančinog soka učiniti osvježavajućom. Ova se juha jede topla ili hladna uz pržene kockice kruha. Dodati joj možete i malo fete ili nekog drugog sira. 

Sastojci:

  • 400 g cikle
  • 1 manjiluk
  • 2 šalice kokosovog mlijeka
  • 2 šalice temeljca
  • 1 žličicaribanog đumbira
  • 1 štapić cimeta
  • korica i sok pola naranče
  • prstohvat kardamona
  • prstohvat soli
  • maslinovo ulje

Postupak:

  • Očistite i nasjeckajte ciklu.
  • U dubljoj posudi zagrijte ulje. Dodajte ciklu i sjeckani luk pa pirjajte oko pet minuta.
  • Dodajte kokosovo mlijeko i temeljac. Promiješajte pa ubacite đumbir, narančinu koricu i sok.
  • Ubacite i kardamon, cimet, i sol. Kuhajte pokriveno oko 20 minuta.
  • Iz juhe izvadite cimet, a ostatak juhe prebacite u blender i usitnite. Poslužite toplo.

 

Dobar tek 

Autor/photo by: zdravakrava

Share this Post