Jednostavna kaša od ječma i boba za jutarnji boost energije

Ječam zauzima čak peto mjesto u svjetskoj proizvodnji žitarica, a u Europi se od srednjeg vijeka radi kruh od ječma i raži. Ova zdrava kaša od ječma će vam dati energiju za cijeli dan…

Sastojci:

  • 350 g ječma
  • sol, papar
  • 75 g parmezana
  • 1/2 ljubičastog luka
  • 250 g boba

Dresing:

  • sol, papar
  • limun
  • 2 žlice maslinova ulja
  • vlasac

Priprema:

  • Namočite ječam preko noći.
  • Ujutro ga stavite u tri puta više vode i kuhajte oko 20 minuta.
  • Ocijedite i posolite te popaprite.
  • U loncu kuhajte bob oko 7 minuta.
  • Pomiješajte s ječmom, dodajte narezani ljubičasti luk, prelijte s dresingom od limunova soka, maslinova ulja, soli i papra.
  • Umiješajte naribani parmezan i poslužite.

 

Autor/Photo by: 24sata.hr

 

Share this Post